КАК ДА ИМАМЕ ТОПЛО И УЮТНО ЖИЛИЩЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

Всеки един от нас желае топло и комфортно жилище, в което да се прибира всеки ден през зимните месеци.  Решенията за отопление стават все по-иновативни и достъпни, даващи ни широка гама от избор. Оттук идва и морето от оферти, с които ни заливат, препоръките на приятели, съветите на съседи и пр. В случая е важно да се съобазите със следните обстоятелства:

Какъв е размера на вашето жилище и на отделните помещения в него?

 

Преди да предприемете каквито и да е мерки по закупуването на нови отоплителни тела, е необходимо да определите размера на помещението, в което те ще работят. Всеки отоплителен уред има капацитет от кубатура, спрямо която е най-ефективен. Да вземем за пример ADAX NEO WIFI 2000W – този конвекторен радиатор би бил най-ефективен, когато е поставен в помещение от общо 18 кв.м. или 45 куб.м. Важно е ако помещението е с отворени врати също да включите съответните пространства, към които водят. Да речем, че сте усвоили терасата на своята спалня, която е 12кв.м. В случая, ако желаете да отоплявате помещението по най-енергийно ефективния начин, то трябва да добавите и квадратурата на терасата, да речем + 4кв.м.

 

 

Използвайте електроуреди с висок клас енергийна ефективност

 

Съвета на специалистите е да не използвате уреди, които са с нисък клас А, например т.нар. „духалки“. Повечето от тях не разполагат с температурен регулатори и работят на степента, на която сте ги включили и само по този начин успяват да поддържат желаната температура. Препоръчваме да обмислите използването на програмируеми уреди, като ADAX Economic, които разполагат с електронен или дигитален терморегулатор.

 

 

Помислете за изолацията на жилището си

 

Независимо дали използвате най-икономичните уреди на пазара, с най-висок клас енерго ефективност, едно е сигурно – ако жилището ви не е добре изолирано от външните метерологични условия, шанса за топла и икономична откъм средства за отопление зима е невъзможен. Проверете добре дограмата, както и вратите. Заложете на външна или вътрешна изолация, в случай, че сградата не разполага с такава.

  • Share post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Важна информация

Уважаеми клиенти, желаем да ви информираме, че от 15.08.2022г. цените на всички конвекторни радиатори ADAX ще бъдат завишени с 10%.