КАК ДА ИМАМЕ ТОПЛО И УЮТНО ЖИЛИЩЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

Всеки един от нас желае топло и комфортно жилище, в което да се прибира всеки ден през зимните месеци.  Решенията за отопление стават все по-иновативни и достъпни, даващи ни широка гама от избор. Оттук идва и морето от оферти, с които ни заливат, препоръките на приятели, съветите на съседи и пр. В случая е важно да се съобазите със следните обстоятелства:

Какъв е размера на вашето жилище и на отделните помещения в него?

 

Преди да предприемете каквито и да е мерки по закупуването на нови отоплителни тела, е необходимо да определите размера на помещението, в което те ще работят. Всеки отоплителен уред има капацитет от кубатура, спрямо която е най-ефективен. Да вземем за пример ADAX NEO WIFI 2000W – този конвекторен радиатор би бил най-ефективен, когато е поставен в помещение от общо 18 кв.м. или 45 куб.м. Важно е ако помещението е с отворени врати също да включите съответните пространства, към които водят. Да речем, че сте усвоили терасата на своята спалня, която е 12кв.м. В случая, ако желаете да отоплявате помещението по най-енергийно ефективния начин, то трябва да добавите и квадратурата на терасата, да речем + 4кв.м.

 

 

Използвайте електроуреди с висок клас енергийна ефективност

 

Съвета на специалистите е да не използвате уреди, които са с нисък клас А, например т.нар. „духалки“. Повечето от тях не разполагат с температурен регулатори и работят на степента, на която сте ги включили и само по този начин успяват да поддържат желаната температура. Препоръчваме да обмислите използването на програмируеми уреди, като ADAX Economic, които разполагат с електронен или дигитален терморегулатор.

 

 

Помислете за изолацията на жилището си

 

Независимо дали използвате най-икономичните уреди на пазара, с най-висок клас енерго ефективност, едно е сигурно – ако жилището ви не е добре изолирано от външните метерологични условия, шанса за топла и икономична откъм средства за отопление зима е невъзможен. Проверете добре дограмата, както и вратите. Заложете на външна или вътрешна изолация, в случай, че сградата не разполага с такава.

  • Share post

Директор онлайн продажби

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.