Как се монтира радиатор ADAX

КАК СЕ МОНТИРА РАДИАТОР ADAX

Мястото, на което ще поставите своите отоплителни уреди оказва влияние върху това колко ефективно отопляват помещението. Така че, ако вземете предвид няколко прости правила, можете да спомогнете за по-ниска консумация на електричество, средства, а и опазване на околната среда чрез ефективно отопление.

 

1. Под прозорец

 

Едно от най-удачните места за поставяне на отоплителен уред. Ако нямате място за панелен радиатор, който да се събира непосредствено под прозореца, можете да изберете стенен лентов нагревател, който е по-нисък и има по-дълги варианти, например Adax Glamox TLO 14. Поставяйки радиатор под прозорца, вие загрявате студения въздух, спускащ се от стъклото на прозореца, и избягвате студени течения по пода.

 

 

2. Не покривайте отоплителното тяло с мебели

 

Ако сте поставили мебели пред нагревателното тяло, циркулацията на топлината в стаята ще бъде възпрепятствана. Планирайте внимателно къде трябва да стоят мебелите, когато позиционирате отоплителните уреди, за да осигурите добро разпределение на топлината и да не използвате повече електричество, отколкото е необходимо.

 

монтаж на ADAX

 

3. Няколко малки нагревателя осигуряват по-равномерно нагряване от единичния с висок ватов ефект

 

Ако имате много голяма стая, то си струва да използвате няколко отделни източника на топлина. Ако изберете няколко малки радиатора (пример: стаята е 30кв.м., по-удачен избор са 3 тела с мощност 1400W), топлината се разпространява в различни части на помещението, като избягвате необходимостта от това да увеличите градусите на един единствен радиатор за твърде дълго.

 

4. Монтаж на стена

 

Панелните нагреватели обикновено трябва да се монтират на разстояние не по-малко от 10см от пода и да имат 10см свободно пространство спрямо други обекти, например диван. Ще намерите шаблон и ръководство за монтаж в капака на опаковката с ясни инструкции как да монтирате нагревателя на стена.

 

 

А всички наши предложения за отоплителни тела може да разгледате на този линк.

ВАЖНО: Вземете 10% ОТСТЪПКА за всички радиатори до 31.08.2020г.

 • Share post

Директор онлайн продажби

2 comments

 • А.Д. каза:

  Направете едно видео как се включва adax vp 12.
  Изпълняваме указанията и не се включва по дяволите.
  ЕДНО НАГЛЕДНО ВИДЕО ЩЕ Е ПОЛЕЗНО!

 • Стойкова каза:

  Подкрепям А.Д .Направете видео,защото от инструкцията в книжката няма достатъчно яснота.Направете видео,полезно ще бъде за хората.Ние сме на път да върнем радиатора.В стаята е 18гр.задали сме 22 ,а радиатора работи 5мин.и термостата изключва,което според нас не е Ок

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.